Nieuwbouw brede school De Rijp

  • Nieuwbouw brede school De Rijp 0
  • Nieuwbouw brede school De Rijp 1
  • Nieuwbouw brede school De Rijp 2
  • Nieuwbouw brede school De Rijp 3

In de Rijp wordt een nieuwe Brede School gebouwd op een voormalig voetbalveld van vv De Rijp. Deze nieuwe school biedt onderdak aan drie basisscholen, een kinderdagverblijf, naschoolse kinderopvang, peuterspeelzaal, bibliotheek en het Centrum voor Jeugd en Gezin.

HB Adviesbureau heeft in opdracht van Stadswerk072 Alkmaar de civieltechnische voorbereiding verzorgd voor het terrein rondom de school en de aansluiting op de omliggende infrastructuur.

Een zeer belangrijk uitgangspunt bij het opstellen van het ontwerp was het creëren van veilige routes voor de verschillende verkeersdeelnemers. Het ontwerp voorziet dan ook in een beperkte confrontatie tussen langzaam en gemotoriseerde verkeer. Het bijbehorende parkeerterrein inclusief Kiss & Ride is opnieuw ontworpen waarbij de bestaande bomen zoveel mogelijk zijn behouden. Haagbeplanting aan de randen en leibomen op het voorplein geven het geheel terrein een mooie groene uitstraling.

Het schoolplein is verdeeld in verschillende herkenbare speelzones ingericht met speciale speelvoorzieningen. Naast het schoolplein ligt nog een kunstgras sportveld en is ruimte gecreëerd voor een pump-track en een street work out park.

De verwachting is dat in september 2015 het gehele project feestelijk in gebruik genomen gaat worden.