Nes aan de Amstel

  • Nes aan de Amstel 0

Nes aan de Amstel is een dorp dat deel uitmaakt van de gemeente Amstelveen en dat ligt aan de rivier de Amstel. Het bevindt zich aan de rand van de Bovenkerkerpolder, welke in 1764 werd drooggelegd, en aan de overzijde van de rivier de Amstel aan de Rondehoepspolder.

Het dorp is in de 16e eeuw ontstaan als buitendijksland waar het haar naam Nes aan te danken heeft. De polders bestaan voor een belangrijk deel uit  veen. Het dorp heeft daardoor te maken met zettingen en zakkingen die onder andere van invloed zijn op de infrastructuur. Vanuit het raamcontract met de gemeente Amstelveen heeft HB Adviesbureau het complete dorp milieukundig te onderzocht.

De gemeente Amstelveen is gestart om tot oplossingen te komen voor de vele zettingen en zakkingen die zich hebben voorgedaan in onder andere de riolering en wegen. De milieukundige kwaliteit van de bodem is een belangrijk aspect die van invloed kan zijn bij de keuzes van oplossingsmogelijkheden. Op voorhand is overleg gevoerd omtrent de onderzoeksstrategie in relatie tot de mogelijke oplossingen. We hebben een doordachte onderzoeksstrategie bedacht die leidt tot de gewenste informatie en waarbij het kostenaspect uiteraard ook in meegenomen is.