Aanleg sportcomplex De Vaart in Alkmaar en voetbal- en handbalveld sportpark “SSV” in Stompetoren

HB Adviesbureau heeft in nauwe samenwerking met haar opdrachtgever Alkmaar Sport een hybride contractvorm op de markt gebracht voor de aanleg van het sportcomplex De Vaart in Alkmaar en de aanleg van een voetbal- en handbalveld voor vereniging SSV in Stompetoren. De hybride contractvorm bood de mogelijkheid zowel expliciet het resultaat voor te schrijven als functionele eisen te specificeren. In de vraagspecificatie zijn standaard werkzaamheden conform de RAW-systematiek beschreven en enkele specifieke onderdelen zijn functioneel omschreven onder de bepalingen van de UAV-GC.

Marktconsultatie

Alkmaar Sport had de wens om met een taakstellend budget voor de realisatie het maximale resultaat te behalen en aanbieders te prikkelen om met innovatieve en duurzame producten/oplossingen te komen. Met marktpartijen heeft er eerst een marktconsultatie plaats gevonden. Het doel van de marktconsulatie was om maximale informatie te verkrijgen om een kwalitatieve goede uitvraag te doen met maximaal resultaat van het uiteindelijk product/dienst. Het resultaat van deze constructieve marktconsultatie is verwerkt in de diverse onderdelen van het hybride contract waaronder de EMVI-criteria, ontwerpvrijheid voor de functioneel omschreven onderdelen, beoordelingssystematiek e.d.

Optionele wensen

Alkmaar Sport had tevens een aantal specifieke wensen die zij binnen het taakstellende budget wilde invullen. In het contract is hiervoor een zogenaamde “prijslijst optionele wensen” opgenomen. Indien na de aanbesteding blijkt dat er nog ruimte in het budget over is, kon hiermee invulling worden gegeven aan de extra wensen.
Alle inschrijvers wisten een goede aanbieding te doen op de uitdagende en ambitieuze uitvraag. De economisch meest gunstige aanbieding bood zelfs nog ruimte in het budget voor de invulling van enkele optionele wensen.

De luchtfoto en bijbehorende film van sportcomplex De Vaart laat zien dat het een prachtig complex is geworden waar de komende jaren weer met veel plezier op gesport kan worden.
Opgemerkt wordt dat HB Adviesbureau in opdracht van de gemeente Alkmaar ook voor de naastgelegen nieuwe woonwijk de gehele voorbereiding heeft verzorgd voor het bouw- en woonrijpmaken.

Voor de individuele projecten voorzag de voorbereiding in :

Sportcomplex De Vaart te Alkmaar:

  • een natuurgras voetbalveld
  • 3 beachvolleybalvelden
  • hardloop- en sprintbaan waarop ook geskeelerd kan worden
  • verspringlandingsbak
  • een natuurgras sportveld die in de winter onder water gezet kan worden en dienst kan doen als klein ijsbaantje
  • work-out / survivalpark
  • multifunctioneel sportveld op asfalt
  • trimbaan rondom het sportcomplex met kleine hoogteverschillen
  • bijbehorende terreinverharding en terreininrichting

Sportpark SSV te Stompetoren:

  • een kunstgras voetbalveld
  • een handbalveld
  • bijbehorende terreinverharding en terreininrichting

HB Adviesbureau heeft in opdracht van Alkmaar Sport de gehele voorbereiding, aanbesteding, contractmanagement en directievoering verzorgd.