Animatie sportpark Amstelhoef

Discipline: Sportcomplex
  • Animatie sportpark Amstelhoef 0
  • Animatie sportpark Amstelhoef 1
  • Animatie sportpark Amstelhoef 2

In het kader van de vraag van de gemeente Oss om op basis van een design & construct contract het sportpark Amstelhoef te Oss een make-over te geven, hebben enkele partijen de handen ineen geslagen.

Het bouwteam bestaande uit CSC Ceelen, Hendriksen Bouw, MTD Landschapsarchitecten en Architectenbureau Visser en Bouwman heeft gezamenlijk een totaalontwerp gemaakt voor de herinrichting van het sportpark. Het bouwteam heeft DigiBIM gevraagd een animatie te maken van het ontwerp om de beoordelingscommissie in de aanbestedingsfase nog beter te overtuigen van de voordelen en flexibiliteit van het plan.

Vanuit Google Earth wordt de kijker meegenomen naar het sportpark. Vanaf de parkeerplaats en de nieuwe hoofdingang loopt men direct het clubgebouw in. De kantine, de bestuurskamer, het sponsorhome, de beheerdersruimte en de kleedkamers geven een goede indruk van de sfeer die de ontwerpers willen bereiken. Een mix van high-tech en Brabantse gezelligheid. Daarnaast geeft de animatie een goed overzicht van de ligging van de voetbalvelden en de landschappelijke inpassing.

Naast de animatie heeft DigiBIM ook gezorgd voor een originele manier van presenteren. Door de combinatie van de animatie en presentatie heeft DigiBIM haar opdrachtgever ontzorgt in de communicatie richting de opdrachtgever en gebruikers.

Het bouwteam heeft uiteindelijk de opdracht verkregen.