Het wordt weer groen bij AFC '34!

  • Het wordt weer groen bij AFC '34! 0

De opmars van kunstgras voetbalvelden in Nederland lijkt niet te stuiten. Amateurverenigingen kiezen steeds vaker voor dit type ondergrond in nauw overleg met gemeenten die veelal eigenaar en financier zijn van die speelvelden. De voordelen zijn legio. Je kunt er bijna altijd op spelen en het dagelijks onderhoud is goedkoper en minder intensief dan bij traditionele grasvelden.

HB Adviesbureau heeft zich de laatste jaren ontpopt tot een heuse specialist op het gebied van advisering en begeleiding bij de aanleg van kunstgrasvelden. In deze regio verzorgde HB Advies reeds de aanleg van ruim 40 velden bij diverse verenigingen. Zo ook deze zomer bij de Alkmaarse voetbalclub AFC’34 aan de Robonsbosweg. Daar werd een nieuw hoofdveld aangelegd en een van de bijvelden gerenoveerd. 

Het A veld is op 17 augustus in gebruik genomen met een bekerwedstrijd tegen Bennekom en op woensdag 31 augustus werden de velden feestelijk geopend met een wedstrijd van AFC’34 tegen AZ. Er zat een flinke tijdsdruk bij de realisatie, omdat het seizoen afliep in juni en het nieuwe seizoen alweer begon in augustus. Een dergelijk project staat eigenlijk altijd onder zo'n tijdsdruk. Toch was AZ-coach John van der Brom zeer te spreken over het veld, dat er als een biljartlaken bij lag.