Klimmen voor het goede doel: Help ons de top te bereiken!

Zaterdag 11 september 2021 neemt een team fanatieke fietsers van HB Adviesbureau deel aan de 14 km lange, steile beklimming van de Alpe d’Huez. Samen met diverse andere teams klimmen wij om sponsorgelden binnen te halen voor de stichting Sunshine House, die zich bezighoudt met het inzamelen van geld voor het Sunshine House weeshuis voor kinderen die HIV positief zijn, al aids hebben of hun ouders aan aids verloren zijn. Kortom; een fantastisch doel die onze hulp goed kan gebruiken!

De vraag om mee te doen aan dit evenement kwam binnen bij Frank, we zullen hem dan voor het gemak ook onze ploegleider noemen. Naast hem doen de volgende collega’s van HB Adviesbureau een poging de top te bereiken:

  • Harald Schipper
  • Maithe Vos
  • Niels Westhof
  • Peter Batelaan
  • Ronald Haasnoot
  • Jeroen Kalf
  • Lars Klein
  • Henk Tabak

Peter gaat niet zelf de berg beklimmen, maar gaat mee voor de morele ondersteuning. Een niet te onderschatten taak binnen dit team.

Sponsor het hele HB team!
De Alpe d’Huez biedt met 21 bochten een beklimming van 1139 meter over 13,4 kilometer. Dat is een gemiddeld stijgingspercentage van 8,4, met uitschieters naar boven de 10%.

Frank Miedema

Overdag projectleider, maar ’s avonds en in het weekend transformeert hij in een fantastische vader en fanatiek wielrenner met regelmatig ritten boven de 100 km. Af en toe zelfs tegen de 100 km/h aan.

Sponsor Frank

Jeroen Kalf

Jeroen is het jongste pareltje binnen het bodemadviesteam van HB maar heeft er al een flinke bodemcarrière bij andere werkgevers opzitten. Na het werken pakt hij graag zijn fiets of trekt zijn hardloopschoenen aan. In zijn vorige leven heeft Jeroen de magische Alpe d’Huez al diverse malen beklommen. Zal het hem opnieuw lukken?

Sponsor Jeroen

Peter Batelaan

Al ruim 13 jaar actief bij HB met mijn grote passie Sport en Natuur. Ik ben de ploegleider van deze toppers. Ik zorg voor de mentale steun voor, tijdens en na de prestatie. En uiteraard ga ik mee omdat het ongelofelijk gezellig wordt.

Harald Schipper

Deze creatieve duizendpoot kan naast mooie plaatjes maken ook nog eens een respectabele tijd zetten op het mountainbike parcours in Schoorl. Hij heeft al meerdere malen in de Oostenrijkse bergen gefietst en weet wat het is om ruim 1000 hoogtemeters te overwinnen. Het liefst doet hij dat onverhard.

Sponsor Harald

Ronald Haasnoot

Sinds 2010 onderdeel van de rotsvaste basis van HB Adviesbureau maakt deze kilometervreter jaarlijks duizenden kilometers op de racefiets over de vlakke polderwegen van Noord-Holland. Om tot grotere hoogte te stijgen is een uitdaging als het beklimmen van de legendarische Alpe d’Huez er één die hij graag aanpakt.

Sponsor Ronald

Maithe Vos

Landschapsarchitect in bloed en ziel, maar ook sportieve moeder van 2 die als ze niet met haar gezin skeelert, schaatst of fietst er nog even zelf op uit gaat. Op de weg of onverhard, niets is haar te gek.

Sponsor Maithe

Henk Tabak

Dit jaar ben ik 12,5 jaar, als AutoCAD tekenaar OVL, werkzaam bij Infra Light Engineering BV in Zwaag en inmiddels een onderdeel van HB Adviesbureau uit Alkmaar. Als fanatieke wielrenner en kilometervreter, ga ik elke werkdag van huis naar kantoor op de fiets, een afstand van 32km. Inmiddels heb ik al meer dan 25000km op de teller staan.

De Alpe d’Heuz beklimmen is dan ook een lang gekoesterde wens, zie ik als een persoonlijke uitdaging en toen de vraag kwam of ik hieraan mee wilde doen, hoefde ik niet lang na te denken………. NATUURLIJK WIL IK DAT.

Het trainen kan beginnen, om de vele hoogtemeters te bedwingen voor het goede doel.

Niels Westhof

21 jaar werkzaam bij HB Adviesbureau. De laatste twee jaar actief als projectleider.
Verplaatsen doet hij zich het liefst op eigen kracht al fietsend, hardlopend of zwemmend. Op de vraag of hij mee wilde doen aan deze uitdaging was het antwoord: 14 kilometer en 21 bochten? Dat klinkt als woon-werkverkeer.
Sponsor Niels

Lars Klein

Sinds mei ‘21 ben ik werkzaam bij HB Advies als werkvoorbereider Sport en Natuur. Ik ben graag actief bezig, maar ben alleen (nog) geen geoefend fietser. Daarom lijkt het me een mooie sportieve uitdaging om in september de Alpe d’Huez te trotseren, waarbij ook nog een goed doel wordt gesteund. De training kan beginnen!
Sponsor Lars