Van aannemerij naar ingenieursbureau

20 februari 2019
Van aannemerij naar ingenieursbureau Van aannemerij naar ingenieursbureau Zoom

Werkzaam bij een civiele aannemer? Maak nu de overstap naar de dynamiek van een ingenieursbureau!

Lees hier de ervaring van een calculator/werkvoorbereider die zich nu bij HB Adviesbureau als een spin in het web beweegt in de engineering van infraprojecten. 

Stefan Mulder: “Ik heb met heel veel plezier ruim 10 jaar als calculator/werkvoorbereider gewerkt bij een civieltechnische aannemer. Een hectische en vooral uitdagende periode. Ik heb aan vele interessante en soms complexe projecten mogen werken. Alles wat je maar kunt bedenken op infragebied heb ik wel voorbij zien komen. Rioolreconstructies, herinrichten van woonwijken, bouw- en woonrijp maken, complexe bouwputten, bodemsaneringen; ik heb er aan gewerkt. Door deze verscheidenheid aan projecten heb ik veel kennis en expertise opgebouwd. Op een gegeven ogenblik was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Ik heb toen bewust gekozen om over te stappen naar een mkb-ingenieursbureau. Ik was nieuwsgierig geworden hoe ontwerpen en bestekken,  waarvan ik er inmiddels wel honderden voorbij had zien komen, bij een ingenieursbureau tot stand komen. Mijn opgedane praktijkkennis inzetten om (nog) betere ontwerpen en bestekken te maken, dat was mijn drijfveer.

Stefan: “De overstap vorig jaar was best spannend, maar ik ben onwijs blij dat ik het heb gedaan. In mijn functie als ontwerper/werkvoorbereider ben ik ontzettend breed bezig, geen dag is hetzelfde. Wellicht nog wel breder dan wat ik deed. Het ontwerpen met AutoCad is nog wel even wennen, maar dat gaat steeds beter. Je bent echt technisch aan het ontwerpen, goed nadenken en niet zomaar wat lijnen op papier zetten. Ik word daar heel goed in begeleid door ervaren ontwerpers. De projectleiders maken inmiddels dankbaar gebruik van mijn praktische kennis en expertise. Ik stel ramingen en bestekken op, denk mee aan technische oplossingen en uitvoeringsmethoden, ben betrokken bij het aanbestedingsproces naar aannemers toe en ga al zelfstandig naar opdrachtgevers om over een ontwerp te praten. De dynamiek en veelzijdigheid wat ik bij de aannemerij altijd erg leuk vond, is ook in deze functie ruimschoots aanwezig, maar wel anders. En de werktijden zijn wat flexibeler en beter af te stemmen op mijn privé situatie.”

“Ik heb ook veel steun aan collega’s, die net als ik, ook de overstap hebben gemaakt vanuit de aannemerij naar HB Adviesbureau. Zij weten als geen ander waar je tegen aanloopt en waar je op moet letten. Bijvoorbeeld mijn collega Ronald Haasnoot die jaren geleden zo’n zelfde overstap heeft gemaakt, is begin dit jaar van ontwerper/werkvoorbereider doorgegroeid naar  projectleider en collega Hil Kuiper is als projectcoördinator het (kosten)technisch geweten tussen opdrachtgever en aannemer. Er wordt bij HB Adviesbureau fors gestuurd op eigen ontwikkeling, je wordt daar goed in gecoacht en krijgt ook alle ruimte. En uiteraard moet er ook hard gewerkt worden.”

“Ik ben nu volop bezig om goed mijn plek als ontwerper/werkvoorbereider te vinden en dan zien we wel wat de toekomst mij brengt. Kansen genoeg hier. Ik ben ieder geval harstikke blij dat ik de overstap heb gemaakt. HB Adviesbureau is écht een onwijs leuk, dynamisch bedrijf met een goede mix van jonge en ervaren medewerkers. Dus werk jij nu bij een aannemer en wil jij eens van gedachten wisselen of zo’n overstap ook iets voor jou is, bel mij (088-4720609) of kom een bakkie doen. Je kunt uiteraard ook direct je sollicitatie mailen aan teamleider Peter Aalders p.aalders@hbadvies.nl

Op de foto v.l.n.r: Ronald Haasnoot, Stefan Mulder en Hil Kuiper van HB Adviesbureau.

Delen