Adviseur Vergunningen, Milieu en Ruimtelijke Ordening

Ben jij een ondernemende, ervaren en enthousiaste adviseur die samen met en voor opdrachtgevers in projecten het gehele vergunningentraject succesvol doorloopt? En zie jij het als een uitdaging om vanuit de inhoud te gaan bouwen aan een team? Dan zijn wij op zoek naar jou!

HB Adviesbureau heeft de ambitie om haar bestaande dienstverlening en regio verder uit te bouwen. Met het huidige team van 70 medewerkers richten wij ons vanuit onze vestigingen in Alkmaar, Amsterdam en Zwaag op duurzame projecten binnen de openbare ruimte, sportvelden en ‑accommodaties, openbaar groen, recreatie- en natuurgebieden en verantwoord gebruik van de bodem. Vanuit een integrale benadering ondersteunen onze adviseurs en ingenieurs hierin opdrachtgevers zoals gemeenten, waterschappen, projectontwikkelaars, woningbouwcorporaties, milieudiensten en bedrijven. Vanwege onze brede kennis en expertise ondersteunen wij steeds vaker bedrijven bij vergunnings-, milieutechnische en planologische vraagstukken. Het professioneel ontzorgen van bedrijven – zodat zij zich volledig kunnen concentreren op hun corebusiness – is onze drijfveer.

Vacature

Wij zijn dan ook op zoek naar een ondernemende adviseur Vergunningen, Milieu en Ruimtelijke Ordening, die zelfstandig en samen met collega’s antwoord gaat geven op de toenemende marktvraag en aan de basis staat van onze nieuwe vakgroep Vergunningen.

Solliciteer direct

Wat ga je doen?

 • Je bereidt voor bedrijven vergunningsaanvragen voor, zoekt daarin afstemming met de opdrachtgevers en dient de aanvragen in. Vanzelfsprekend beoordeel je de afgegeven vergunningen. De vergunningsaanvragen zijn zeer divers en komen veelal voort uit de Wet ruimtelijke ordening, Wet Milieubeheer, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Waterwet, Wet natuurbescherming e.d. In de beginperiode ligt de nadruk op projecten en vraagstukken rondom het beheer van afvalstoffen.
 • Je verzorgt de vergunningen binnen integrale ontwerp- en engineeringsprojecten in de openbare ruimte zoals bouw- en woonrijp maken van woningbouwplannen en (her)inrichtingen van woon-, sport- en recreatiegebieden.
 • Je begeleidt de gehele vergunningsprocedure en overlegt op verzoek van de opdrachtgever met het bevoegde gezagen of milieudiensten en andere stakeholders(inclusief omwonenden).
 • Jeinitieert, coördineert en beoordeelt benodigde onderzoeken en adviezen naar milieu- en omgevingsthema’s.
 • Jeadviseert opdrachtgevers over de benodigde vergunningen om projecten zoals de uitbreiding en aanpassing van bedrijfsactiviteiten mogelijk te maken.
 • Je doet op verzoek van de opdrachtgever audits en periodieke check-ups om zorg te dragen dat ook bij wijzigingen in de wet- en regelgeving de bedrijfsactiviteiten altijd blijven voldoen aan de vergunningsvoorschriften.

Talenten. Dit ben jij.

 • Je kunt goed hoofd- en bijzaken scheiden met behoud van gevoel voor detail.
 • Je bent ondernemend, ziet kansen en benut kansen. Jij bent flexibel binnen de voortdurend veranderende wet- en regelgeving.
 • Je communiceert en schrijft helder en duidelijk in de Nederlandse taal.
 • Je bent in staat relaties op te bouwen en te onderhouden.

Vaardigheden:

Hier ben je bekwaam in of dit heb je bereikt.
 • Je hebt een afgeronde opleiding HBO of WO, bij voorkeur een technische studierichting, bijvoorbeeld procestechnologie of civiele techniek dan wel planologie, milieukunde of rechten. Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het opstellen van aanvragen, coördineren en/of verlenen van (omgevings-)vergunningen.
 • Je hebt (onderzoeks-)ervaring met diverse milieuaspecten milieueffectrapportage en flora & fauna en/of archeologie. Jij hebt actuele kennis van de Wet ruimtelijke ordening, Wet Milieubeheer, Wet algemene bepalingen omgevingsrecht, Waterwet en Wet natuurbescherming. Inhoudelijk ben jij bekend met de Omgevingswet. Kennis van de afvalstoffenwet- en regelgeving is een absolute pré!

Wat je van ons kunt verwachten.

 • Een flexibele en vooral platte organisatie met bevlogen medewerkers, waar plezier hebben in je werk voorop staat.
 • Uitdagende en afwisselende bedrijven en projecten in de regio Noord-Holland en Zuid-Holland.
 • Veel vrijheid – veel verantwoordelijkheid.
 • Naast een prima salaris inclusief uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden bieden wij jou een intern opleidingstraject (kennis verkrijgen en bijhouden over de branche, producten en diensten van de organisatie).
 • Laptop en smartphone zodat je ook thuis kan werken.
 • Een auto van de zaak.
 • Een vrijdagmiddagborrel (als het weer kan) waar wij het even niet over werk hebben.

HB Adviesbureau streeft actief naar een diverse en inclusieve werkomgeving, waarin iedereen zich welkom voelt. Wij nodigen daarom iedereen die zich kan vinden in bovenstaand profiel van harte uit om te solliciteren.

Ben jij onze nieuwe werkvoorbereider sport?

Reageer dan meteen! Je kunt je motivatie en cv uploaden, maar je mag ons ook verrassen met, bijvoorbeeld, een filmpje. Hebben we je enthousiast kunnen maken? Nu is het aan jou om ons enthousiast te maken.

Solliciteer direct

Heb je nog vragen over de functie voordat je solliciteert?
Neem gerust even contact op met Ruud Zonneveld, directeur

Bel of app 06 537 187 10
of mail r.zonneveld@hbadvies.nl