Junior veldwerker bodem

Collega gezocht voor ons kantoor in Alkmaar of Amsterdam

Alles begint bij onze bodem: zonder gezonde bodem geen gezond project! Jij bent dus onmisbaar in de keten. Als (jr) veldwerker bodem neem je via verschillende bemonsteringstechnieken monsters van (water)bodem. Je verricht handboringen in het kader van (water)bodemonderzoek, verhardingsonderzoek en partijkeuringen, bemonstert grondwater en verricht asbestonderzoek. Al je bevindingen leg je vast in een iPad en gaan naar je collega bodemadviseur. De monsters die jij hebt genomen worden in een laboratorium geanalyseerd en met die resultaten wordt bepaald wat de bodemkwaliteit is van de locatie waar jij bent geweest.

Geen dag is hetzelfde: vandaag zit je samen met je collega in een bootje om waterbodemonderzoek te doen, morgen sta je midden in de stad met de asfaltboorwagen en overmorgen ben je zelfstandig watermonsters aan het nemen in een weiland. Super afwisselend en veel buiten.

Veldwerk wordt over het algemeen in teamverband uitgevoerd. Je krijgt een gedegen interne opleiding om je te bekwamen in de functie van veldwerker. Met name in het eerste jaar ga je in teamverband op stap zodat je de fijne kneepjes van het vak leert. Je bent na je opleiding in staat alles zelfstandig uit te kunnen voeren.

Solliciteer direct

We verwachten:

 • Je bent actiegericht: ‘Wanneer kunnen we beginnen?’;
 • Je vindt het leuk om zelfstandig en in teamverband te werken;
 • Je bent leergierig. In het kader van de certificeringen is continue bijscholing aan de orde;
 • En ook resultaat- en oplossingsgericht. Je gaat ervoor, linksom of rechtsom;
 • Je bent niet vies van een druppeltje regen, een straaltje zon en houdt van fysiek buitenwerk.

En verder:

 • Ervaring in het vakgebied is geen vereiste, wel en pre. Je leert het vak on the job en wordt bijgeschoold;
 • In bezit van rijbewijs B en bij voorkeur BE.

We bieden:

 • Uitdagende en afwisselende projecten in de regio Noord-Holland en (kop van) Zuid-Holland;
 • Veel vrijheid – veel verantwoordelijkheid;
 • Naast een prima salaris inclusief uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals korting op je sportschool, sportkleding tegen gereduceerd tarief en een tankpas met korting op brandstoffen en wasprogramma’s) bieden we je een intern opleidingstraject (kennis verkrijgen en bijhouden over de branche, producten en diensten van de organisatie);
 • Eigen mentor en sparringpartner;
 • Ontwikkelmogelijkheden naar milieukundig begeleider. Want als jij excelleert, excelleren wij ook.

HB Adviesbureau streeft actief naar een diverse en inclusieve werkomgeving, waarin iedereen zich welkom voelt. Wij nodigen daarom iedereen die zich kan vinden in bovenstaand profiel van harte uit om te solliciteren.

Ben jij onze nieuwe junior veldwerker bodem?

Reageer meteen via de solliciteerbutton! Je kunt je motivatie en cv uploaden, maar je mag ons ook verrassen met, bijvoorbeeld, een filmpje. Hebben we je enthousiast kunnen maken? Nu is het aan jou om ons enthousiast te maken.

Solliciteer direct

Heb je nog vragen over de functie voordat je solliciteert?
Neem gerust even contact op met Jolanda Visscher

Bel 088 472 06 00
of mail j.visscher@hbadvies.nl