Klimaatbestendig ontwerpen

Het regent vaker en harder, periodes van droogte duren langer en hitte zorgt steeds meer voor overlast bij met name de kwetsbare groepen. Met dit gegeven in ons achterhoofd kijken we bij elk ontwerp of we meer kunnen doen dan alleen een mooiere leefomgeving maken.

Bij klimaatbestendig ontwerpen focussen we op het voorkomen van droogte én wateroverlast. We voorkomen wateroverlast voor bewoners van huizen en gebouwen. We begrijpen dat het riool onvoldoende water kan opvangen als het extreem hard regent. Dus zorgen we ervoor dat het regenwater naar plekken gaat waar het weinig schade veroorzaakt. Dat hemelwater willen we wel zoveel mogelijk vasthouden zodat het een buffer vormt voor drogere periodes. Per project gaan we op zoek naar mogelijkheden en de beste oplossingen. Want we weten dat niet elk gebied dezelfde oplossing nodig heeft.

Maar we doen meer. Want klimaatbestendig gaat voor ons verder dan het voorkomen van wateroverlast en droogte. Het is een prachtige kans voor vergroening en verbetering van de biodiversiteit. Dus zetten we graag extra groen of bomen in. Bomen zorgen bovendien ook voor verkoeling. Natuurlijk kijken we daarbij goed naar welke boomsoort het meest geschikt is.

Bij klimaatbestendig ontwerpen denken we dus aan alle aspecten. Onze experts creëren een mooi plaatje. We denken aan de functionaliteit.  En zorgen samen met onze techneuten voor een oplossing die technisch werkt. Door al die aspecten te combineren creëren we de voor u beste oplossing. Die bovendien toekomstbestendig is.

Thema’s

Heeft u vragen of wilt u direct contact?
Stel uw vraag aan Maithe Vos, landschapsarchitect

Bel 088 472 06 00
of mail m.vos@hbadvies.nl