Groenadvies Amsterdam te Wormerveer maakt per 1 april 2022 onderdeel uit van GP Groot advies en engineering. GP Groot advies en engineering bestaat na deze overname uit HB Adviesbureau, Infra Light Engineering (ILE)  én Groenadvies Amsterdam, een groep van 85 adviseurs en ingenieurs op het gebied van infra, sport, natuur en milieu.

Groenadvies Amsterdam blijft zich met een team van 10 medewerkers zelfstandig richten op het brede spectrum van de groene inrichting in de openbare ruimte. Ze doen ecologisch onderzoek voor en geven advies aan opdrachtgevers zoals gemeenten, woningbouwcorporaties, projectontwikkelaars en natuurorganisaties die bijdragen aan een duurzame ruimtelijke ontwikkeling. Ze zijn actief lid van de Nederlandse Vereniging van Taxateurs voor Bomen (NVTB) waarbij twee medewerkers als taxateur optreden.

Door het bundelen van de kennis en ervaring van HB Adviesbureau en Groenadvies Amsterdam ontstaat er een sterk team van ecologen, adviseurs stedelijk groen, landschapsontwerpers en groene ingenieurs die zich in zetten om Nederland iedere dag een stukje groener en duurzamer te maken.

Ruud Zonneveld