“Het is inmiddels alweer ruim 2 jaar geleden dat we de knoop hebben doorgehakt om een kantoorlocatie in Amsterdam te openen. Begin 2019 gestart aan de IJburglaan, en afgelopen november hebben we stap gezet naar een groter, modern pand aan de haven van IJburg op de Krijn Taconiskade. Uiteraard is het kantoor door de corona perikelen nog niet volledig in gebruik, maar als we er zitten, is het ook wel genieten”, lacht Martijn Burgers, verantwoordelijk voor de kantoorlocatie Amsterdam.

“De tot standkoming van ons kantoor heeft uiteraard zijn grondslag in het feit dat we meer en meer projecten in de metropoolregio Amsterdam aan het uitvoeren zijn. Amsterdam en haar randgemeenten zijn volop in ontwikkeling en er liggen grote opgaves op gebied van stedelijke ontwikkelingen, sport & natuur en bodemgerelateerde zaken.”

Martijn; “In nauwe samenwerking met onze opdrachtgevers vliegen we een breed scala projecten aan met een grote diversiteit. De ene keer gaat het om een relatief simpele onderhoudsklus waarbij nutsbedrijven relatief eenvoudig bestaande ondergrondse infra gaan vervangen en de gemeente het maaiveld, dan is het een grote gebiedsontwikkeling locatie waarbij we in nauw overleg met nutspartijen nieuwe nutstracés moeten bedenken rekening houdend welke tracés nog gehandhaafd moeten blijven in tijdelijke situaties en waar nieuwe tracés reeds op de juiste locaties worden neergelegd. De drukte in de ondergrond is wel iets heel specifieks in Amsterdam en maakt dat je echt wel moet weten waar je mee bezig bent. Het vinden van het juiste tracé is en blijft altijd een uitdaging.”

In projecten vanuit ons raamcontract VerkeersVeiligheidsProjecten Amsterdam moeten we zo snel als mogelijk na een ongeval met letselschade een locatie verkeersveiliger maken. Dat kan een simpele aanpassing van belijning zijn als wel een gehele reconstructie van een kruispunt. Projecten dus met een heel andere dynamiek en urgentie. Het maakt ons werk onwijs leuk, gevarieerd en uitdagend.”

“Buiten de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn we ook volop actief. De metropoolregio Amsterdam is fors dus daar liggen ook volop kansen en uitdagingen voor ons. Een interessant project waar we nu mee bezig zijn is groot onderhoud Koninginnebuurt in Ouderkerk aan de Amstel. Primaire aanleiding van het project is het verzakken van het gebied als gevolg van de slappe bodem en de verouderde riolering. Het gehele gebied wordt daarom opgehoogd en voorzien van een nieuwe bestrating. De riolering wordt ook vervangen. In nauw overleg met de gemeente en middels participatie van bewoners is het nieuw riool- en maaiveldontwerp gemaakt. De uitvoering begint zeer binnenkort.”

“Een paar maanden geleden ben ik volop bezig geweest met de tender voor raamovereenkomst ingenieursdiensten Amstelveen-Aalsmeer. In de verbinding met alles wat we in Amsterdam doen, sluit dit contract perfect aan bij onze ambitie. Begin mei kregen we de mededeling dat we dit contract gegund krijgen met de beste score voor kwaliteit. Een mooi compliment voor het tenderteam dat hieraan heeft gewerkt. Ik kan niet wachten om ook daar met mijn collega’s aan de slag te gaan.”

“Ik merk dat we onze brede dienstverlening steeds meer kunnen inzetten bij onze opdrachtgevers in deze regio. Of het nu civiel of groen is, sport of bodem, duurzaamheid of klimaat, we vinden altijd wel een aanknopingspunt. En het is altijd weer lekker als je aan de slag mag bij een nieuw klant en kan laten zien dat dat mooie verhaal ook in de praktijk wordt gebracht. Met al deze dynamiek piept en kraakt het af en toe wel eens in de organisatie. Ik ben dan ook trots op onze medewerkers die er elke dag weer met veel enthousiasme tegen aan gaan. En door goed in overleg te blijven met onze opdrachtgevers over planningen, brengen we alle projecten tot een goed einde, en verdienen we het vertrouwen voor volgende projecten”, besluit Martijn.

Om onze ambitie verder invulling te geven, bieden we voor ervaren civiele professionals dan ook interessante projecten en ontwikkelkansen. Dus als je nieuwsgierig bent naar de carrière mogelijkheden binnen HB Adviesbureau,  dan ontvang ik je graag op ons inspirerende kantoor in Amsterdam voor een vrijblijvende kennismaking.