Zo komen ontwerpen écht tot leven

Hoe mooi en vindingrijk ook, ontwerpen van landschapsarchitecten en ingenieurs zijn vaak technisch en complex. Omdat er vaak meerdere partijen zijn betrokken bij een project, kan beeld helpen om een ontwerp goed over te brengen. Onze 3D artists brengen een ontwerp tot leven. Zo wordt het voor iedereen duidelijk en bevorderen we samenwerking.

Voor een snelle indruk

Artist impressions geven belanghebbenden een levendig beeld van een toekomstig project, oftewel een ‘object of de omgeving’. Snel en eenvoudig een indruk of heel uitgebreid zodat de visualisatie bijna niet van echt te onderscheiden is. Onze artists maken artist impressions in 2D en 3D. Zij kunnen vanuit een foto de bestaande situatie opwerken door elementen te verwijderen en een 3D model – op basis van het nieuwe ontwerp en GIS gegevens van de bestaande situatie – hierin te projecteren. Vervolgens creëren we de juiste sfeer en levendigheid door 2D elementen als mensen, flora en fauna toe te voegen.

 

De juiste boodschap in beeld

De 3D artists van HB Adviesbureau maken animaties (2D en 3D) die uw plan verduidelijken of  promoten. U kunt animaties ook goed inzetten om de werking van een product uit te leggen. Door bijvoorbeeld een mooie doorsnede te maken, brengen we de boodschap aan uw doelgroep over. Of zet animatie in om een sfeer over te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een dorpsplein waarbij mensen wandelen en water uit de fontein omhoog komt. Zo spreekt uw plan nog meer tot de verbeelding.

Samen met u zorgen we voor het juiste verhaal. Hebben we uw wensen in beeld, dan werken we dit vervolgens uit. We vertellen en visualiseren de boodschap op de best mogelijke manier. Zo zorgen we voor een laagdrempelige uitleg met maximale impact.

 

Een 360° tour door de nieuwe omgeving

Met onze virtuele tour creëren we een 360° beleving van een woonstraat, kruispunt, winkelgebied, park of speelplaats. We maken eerst een 360° foto en projecteren hierin de nieuwe situatie of maken 360° beelden die volledig uit een 3D model zijn opgemaakt. Zo ontstaat relatief snel een reëel en effectief beeld van de nieuwe werkelijkheid.

We werken met vaste standpunten. Mensen kunnen zich zo verplaatsen van standpunt naar standpunt. Omdat we bij een 360° tour werken met echte foto’s, is het beeld herkenbaar en dat vergroot de betrokkenheid. Via een QR-code of een linkje op de website, kunnen alle belanghebbenden de beelden gemakkelijk online op PC, tablet of mobiel bekijken. Met een (Google Cardboard) houder voor uw smartphone zelfs echt in VR. Wanneer ze maar willen.

 

Alsof u echt aanwezig bent

Wat is het effect van hoogbouw op de zonuren in de tuinen van omliggende woningen? Hoe groot is dat nieuwe gebouw nu eigenlijk? Hoe ervaren weggebruikers shared space in de openbare ruimte? Wat is het effect van grote bomen in een woonstraat of winkelcentrum? Virtual Reality laat mensen écht ervaren wat het effect is van veranderingen in de omgeving.

Onze 3D artists creëren interactie in VR-modellen. Zo kunnen mensen echt bewegen in de ruimte, door straten lopen en precies zien waar groen of water zal komen. Omdat mensen een reëel beeld van de toekomstige omgeving krijgen, voorkomen we misverstanden en maken we mensen makkelijker enthousiast over de nieuwe ontwikkelingen.

We denken dan ook dat VR echt de toekomst heeft. Daarin lopen we graag voorop. Omdat niet iedereen een VR-bril en geschikte pc heeft, kunnen we ondersteuning bieden door een VR-set op locatie te plaatsen. Daar kunnen we ook begeleiding bieden aan belanghebbenden bij navigatie door de ruimte.

HB Adviesbureau maakt ook VR modellen voor trainingen. Zo kunnen gebruikers hun vaardigheden ontwikkelen bij de omgang met bijvoorbeeld machines, apparatuur of vrachtwagens. Met virtueel trainen kunnen gebruikers ‘droog’ oefenen. Zo voorkomen we ongelukken en schades.

Onze projecten

Heeft u vragen of wilt u direct contact?
Stel uw vraag aan Harald Schipper, 3D artist

Bel 088 472 06 00
of mail h.schipper@hbadvies.nl