Omdat het begint bij de bodem

De bodem is de basis voor al onze projecten. Bij het bouw- en woonrijp maken van een braakliggend terrein, bij herstructurering van een gebied in de binnenstad, bij de reconstructie van een weg of sanering van een voormalig fabrieksterrein. Onze milieukundig adviseurs adviseren u over de mogelijkheden bij de ontwikkeling van een gebied of terrein. Praktisch en doeltreffend.

Wij zijn gecertificeerd voor de beoordelingsrichtlijnen BRL SIKB 1000, 2000 en 6000. Bodemonderzoek, advisering, saneringsplannen opstellen en de milieukundige begeleiding van saneringsprojecten doen wij dus gedegen. Van onze netwerkpartners eisen we dezelfde kwaliteit. We zijn bovendien lid van de Vereniging voor Milieu Adviesbureaus (VVMA), een branchevereniging voor bureaus die adviseren over de bodem. Daardoor zijn wij uitstekend op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen rondom bodemadviezen en -normen.

Naast de bestaande onderzoeksnormen houdt HB Adviesbureau de nieuwste ontwikkelingen in de gaten. Zo hebben we loodverontreiniging na overleg met bevoegd gezag afgeperkt met een XRF-meter. Hiermee wordt door röntgen fluorescentie direct in het veld een concentratie afgelezen zodat we een afperking zonder talloze tussenstappen kunnen afronden. Wanneer een dergelijke nieuwe techniek voor u kosten- of tijdbesparend kan zijn, bespreken we dit altijd met u.

Bodem

Onze projecten

Heeft u vragen of wilt u direct contact?
Stel uw vraag aan Jolanda Visscher, teamleider

Bel 088 472 06 00
of mail j.visscher@hbadvies.nl