GP Groot advies en engineering heeft op 9 mei jl. Gebiedsmanagers te Maassluis overgenomen.

Gebiedsmanagers is een stedelijk-civieltechnisch advies- en ingenieursbureau met 25 medewerkers en richt zich sinds de oprichting in 2013 op de procesmatige begeleiding, ontwerp en voorbereiding van stedelijke herinrichtingen en gebiedsontwikkelingen. Vanuit het kantoor in Maassluis werken zij veel voor gemeenten, projectontwikkelaars en aannemers waarbij Zuid-Holland en Zeeland hun belangrijkste werkgebied is.

HB Adviesbureau, ook onderdeel van GP Groot advies en engineering, en Gebiedsmanagers werkten reeds op diverse vlakken met elkaar samen waarbij duidelijk was dat er sprake is van gelijke werkcultuur en groeiambities.

Gebiedsmanagers is sterk in project- en procesmanagement en BIM/GIS. Dit is een perfecte aanvulling aan de reeds brede kennis en ervaring binnen de andere bedrijven van GP Groot advies en engineering. Tevens zijn zij zeer actief in het ontwikkelen van een online tool om het digitaal samenwerken in projecten te optimaliseren.

Met de overname van Gebiedsmanagers door GP Groot advies en engineering bundelen we krachten en maken we een grote stap naar een sterk, solide, innovatief en flexibel advies- en ingenieursbureau, actief in het westen van Nederland.

GP Groot advies en engineering bestaat na deze overname uit HB Adviesbureau (75 medewerkers), Infra Light Engineering (6 medewerkers), Groenadvies Amsterdam (11 medewerkers) en Gebiedsmanagers (25 medewerkers).