Omdat ontwikkelingen nieuwe kansen bieden

Innovatie betekent bij HB Adviesbureau dat we openstaan voor nieuwe ontwikkelingen om ons heen. En die nieuwe ontwikkelingen gaan snel. We kijken actief naar wat er in de markt gebeurt. En gaan op zoek naar innovaties die nog meer waarde toevoegen aan onze diensten en producten. Zodat we onze opdrachtgevers nog beter kunnen helpen. Natuurlijk peilen we daarbij de mening van onze opdrachtgevers. Maar we durven ook eigenwijs te zijn. Geloven we in een ontwikkeling, dan investeren we daarin en overtuigen we onze opdrachtgevers vervolgens van de meerwaarde.

We zijn niet bang voor veranderingen. We voelen ons er zelfs vertrouwd mee. We bieden onze medewerkers dan ook volop de ruimte om met creatieve ideeën te komen. Ieder jaar bepalen we met welke innovaties, nieuwe technieken of methodieken we aan de slag gaan. Binnen een breed spectrum van onderwerpen.

 

Levensechte modellen

Een belangrijk speerpunt is de toepassing van 3D voor gemeentelijke infrastructuur en openbare ruimte. We hebben daarin de afgelopen jaren mooie stappen gezet en zien daarin steeds meer de toegevoegde waarde voor opdrachtgevers, bewoners en gebruikers. En voor aannemers, want 3D helpt hen bij de uitvoer van een project. Steeds vaker scannen we de omgeving in 3D, bewerken we de pointcloud naar een 3D-model en visualiseren we de nieuwe situatie. We creëren zo een wereld waar je virtueel doorheen loopt.

 

Van 3D naar BIM

We verwachten dat de stap van 3D naar BIM de komende jaren een grote vlucht neemt. Daarin behouden we graag onze koppositie. Daarom investeert ons interne 3D-/BIM-team veel tijd aan deze ontwikkeling. Zo kunnen we BIM zo snel mogelijk inzetten bij uw projecten in de openbare ruimte.

 

Creatieve oplossingen

Ook op het gebied van riolering maken wij het verschil. Door onze opgedane kennis over en ervaring met gestuurde boringen kunnen we u duurzame en creatieve oplossingen bieden. Zelfs in gebieden waar rioolvervanging complex is en een grote impact heeft op de omgeving. Of waar in dichtbebouwde stedelijk gebieden waterverbindingen moeten komen.

Heeft u vragen of wilt u direct contact?
Stel uw vraag aan Ruud Zonneveld, directeur

Bel 088 472 06 00
of mail r.zonneveld@hbadvies.nl