Het park als ontmoetingsplek

Parken zijn ontzettend belangrijk voor de omgeving. Ze vormen dé ontmoetingsplek van de stad, het dorp of de wijk. Bovendien dragen ze bij aan de waarde van de omliggende woningen. Het ontwerpen van parken vraagt dan ook om gevoel voor beleving en sfeer.

Of het nu gaat om een groen eilandje of een park op een voormalige vuilstort, we kijken naar de mogelijkheden van de omgeving en zorgen voor een goed samenspel van groen, water en andere elementen. Passend binnen de historie van het gebied en de omgeving. Allereerst kijken we naar wat ontbreekt, welke mensen van het park gebruikmaken, hoe we waterbuffering kunnen creëren en hoe we hoogteverschillen op een leuke manier kunnen gebruiken.

Afhankelijk van de vraag en de wensen, voegen we kleine of grotere verbeteringen toe die voor maximaal resultaat zorgen. En die het park (weer) aantrekkelijk maken voor bezoekers. Daarbij zorgen bomen voor de structuur en de ruimtelijke beleving en planten voor de aankleding.

Sfeervolle begraafplaatsen

Begraafplaatsen bieden troost en vormen een plek voor rouwverwerking. Bij het ontwerp draait het dan ook om gevoel voor beleving en oog voor detail. Inleven in de doelgroep is bij het ontwerp of de aanpassing van een begraafplaats dan ook ontzettend belangrijk.

Bij het ontwerp van een begraafplaats proberen we écht het verschil te maken. Door al bij de entree rekening te houden met de emoties van bezoekers, creëren we een prettige overgang van de buitenwereld naar de binnenwereld. Want we begrijpen dat de dynamiek van die twee werelden heel verschillend is. Met een comfortabele ontmoetingsplek kunnen bezoekers tot zichzelf komen.

Natuurlijk houden we ook rekening met eventuele bestaande structuren en een optimale routing en zorgen we voor een ontwerp dat voldoet aan de technische voorwaarden. Bomen zorgen voor de juiste geleiding en geven sfeer mee. Met planten en hagen zorgen we voor beslotenheid. Afhankelijk van uw wensen kunnen we met groen de diversiteit versterken of juist de eenheid behouden. Zo bieden we een rustige plek waar ruimte is voor verdriet.

Onze projecten

Heeft u vragen of wilt u direct contact?
Stel uw vraag aan Maithe Vos, landschapsarchitect

Bel 088 472 06 00
of mail m.vos@hbadvies.nl