Van woonstraat tot parkeerterrein

Wegen, straten en parkeerterreinen. Een optelsom van technische eisen en richtlijnen? In de basis zeker. Toch zoeken wij altijd naar meerwaarde. Wij gaan op zoek naar mogelijkheden, maken slim gebruik van de ruimte en gaan op zoek naar de randjes.

Onze experts snappen dat autoverkeer de afgelopen jaren is toegenomen. En dat mensen zich sneller verplaatsen. Zeker in dorpen is een woonstraat vaak dé doorgaande route. Daar spelen we op in. We zorgen voor een goed ontwerp waarin veiligheid het belangrijkste aandachtspunt is. Maar wel zodanig dat de omgeving aantrekkelijk blijft voor de bewoners. Waar we groen kunnen toevoegen, doen we dat. We gaan op zoek naar een betere verdeling. Zelfs als het profiel krap is. En natuurlijk  zorgen we ervoor dat ons plan toekomstbestendig is.

Parkeerterreinen zijn vaak een legpuzzel. We hebben te maken met vaste maten. Toch zoeken we altijd naar manieren om groen toe te voegen. Zonder in te leveren op het aantal parkeerplaatsen. Of creëren we punten voor regenwaterinfiltratie om hemelwater te bufferen. We gaan creatief om met materialen, zoeken de marges op en zetten de restjes ruimte efficiënt in. Zo realiseren we een slimme én aantrekkelijke openbare ruimte.

Onze projecten

Heeft u vragen of wilt u direct contact?
Stel uw vraag aan Maithe Vos, landschapsarchitect

Bel 088 472 06 00
of mail m.vos@hbadvies.nl