Spannende beplanting, optimale biodiversiteit

Planten spelen een onmiskenbaar belangrijke rol in de uitstraling van de leefomgeving. Daarbij is er van opdrachtgevers steeds vaker de wens om te werken met vaste beplanting. Een mooie uitdaging. Wij gaan voor elke plek op zoek naar de juiste combinatie van soorten die elkaar versterken. Die zorgen voor een afwisselend beeld door het jaar heen. En die de biodiversiteit versterken.

Een goed beplantingsplan vraagt om zorg en aandacht. We stemmen de juiste soorten op elkaar af. We houden rekening met de bloeiwijze, kleur, hoogte en soms zelfs geur. Daarbij kijken we speciaal uit naar soorten die bijen en vlinders aantrekken. Ook denken we na over de seizoensbeleving. Want we willen dat bewoners er heel het jaar van kunnen genieten. We kiezen voor robuuste soorten die jaarrond wat te bieden hebben. Natuurlijk houden we in het plan ook rekening met de bodemsamenstelling, het landschap en het beheerregime. En met uw wensen rondom kleurtinten en plantensoorten.

Een plan voor een raingarden nodig? Ook daarvoor kunt u ons inschakelen. We zorgen voor beplanting die tegen een flinke hoeveelheid water kan. Planten op de lager gelegen stukken vangen immers veel water als het hard regent. Maar ook als het een langere periode niet regent, moeten planten goed blijven. Dus selecteren onze experts planten die tegen een stootje kunnen. En die een lust zijn voor het oog.

Onze projecten

Heeft u vragen of wilt u direct contact?
Stel uw vraag aan Maithe Vos, landschapsarchitect

Bel 088 472 06 00
of mail m.vos@hbadvies.nl